ROY WERFT FNV-LEDEN

Samen voor een grote en sterke FNV

‘HOE MEER LEDEN, HOE SNELLER EEN SOCIALER NEDERLAND’

Tekst FNV Beeld Martin de Bouter

Niet alleen is Roy (28) verknocht aan zijn werk in de zorg. Hij heeft ook zijn hart verpand aan de vakbond. Al sinds zijn 16de maakt hij collega’s en studiegenoten lid van de FNV. Roy is verzorgende IG in een verpleeghuis.

Het aantal mensen dat hij inmiddels lid gemaakt heeft? Zo’n honderd, denkt Roy. Hoe hij dat voor elkaar gekregen heeft? ‘Ik ben eigenlijk altijd in gesprek over de FNV. Op mijn werk, daarbuiten en ook op sociale media. Dat levert vanzelf leden op’, vertelt hij vrolijk.

Leeftijd

En hij geeft de mensen waar hij mee praat zijn oprechte aandacht. ‘Ik vraag altijd hoe het op het werk gaat. Ik luister vervolgens en probeer te helpen. Als je samen een probleem aanpakt, kijken mensen ook niet meer naar je leeftijd.’ Roy werd op zijn 16de vrijwilliger bij de bond. Momenteel is hij lokale actieleider bij ‘Voor 14’, de FNV-campagne voor het wettelijk minimumloon.

Missie

Zijn sociale inborst heeft Roy geërfd van zijn politiek actieve opa én overgehouden aan een aantal slechte ervaringen met werkgevers. ‘Daardoor was ik me er al jong van bewust dat het écht anders moet. Het is dan ook mijn missie om de waarden van de vakbond te verspreiden en Nederland socialer te maken.’

Socialer Nederland

Dit laatste motiveert Roy enorm om anderen lid te blijven maken. ‘Want hoe meer FNV-leden, hoe meer druk we kunnen uitoefenen en hoe sneller we een goede cao en een socialer Nederland voor elkaar krijgen. Dit moeten we echt als leden van de vakbond samen doen. Want uit ervaring blijkt dat je dat niet aan werkgevers en de politiek kan overlaten.’

NODIG EEN ANDER UIT LID TE WORDEN

Voel jij je geïnspireerd door het verhaal van Roy? En wil je net als Roy bijdragen aan een grotere, sterkere FNV? Wacht dan niet langer en nodig ook collega’s, familie of vrienden uit om lid te worden! Wordt de ander lid? Dan ontvang jij als dank tien euro van ons.

Deel deze pagina