MONDIAAL FNV

SCHOOL BESCHERMT KINDEREN TEGEN KINDERARBEID

Let children learn and parents earn!

Toen de scholen door de coronapandemie dicht gingen, werd kinderarbeid ineens weer een alternatief in Malawi. Veel leerlingen gingen werken op tabaksplantages of als hulp in de huishouding.

Met geld uit onder andere het Fonds Kinderarbeid van Mondiaal FNV organiseerden de vakbonden in Kabwinja, gelegen in centraal Malawi, een ‘Terug naar school’-campagne. En met succes! Daardoor kwamen de leerlingen na de lockdown langzaam weer terug en is het aantal leerlingen zelfs groter dan daarvóór.

TERUG NAAR SCHOOL

Om dat te bereiken, reden auto’s met grote luidsprekers op het dak door de straten van Kabwinja: ‘Stop Kinderarbeid – Kinderen naar school’. ‘En we zetten drie grote billboards tegen kinderarbeid op belangrijke plaatsen in de stad’, zegt Pilirani Kamaliza - coördinator van het anti-kinderarbeidproject ter plaatse. ‘Ook het huis- bezoek door leraren en dorpshoofden schroefden we op. In samenwerking met inkoopbedrijven waarschuwden we tabakstelers dat er geen tabak meer werd gekocht als zij nog steeds kinderen inzetten op de plantages. Dat had een grote impact.’

Succes uitbreiden

Dit succes wil Mondiaal FNV ook op andere plekken realiseren. Ter gelegenheid van het Jaar van de uitbanning van Kinderarbeid zamelen we daarom geld in voor het Fonds Kinderarbeid. Jouw bijdrage helpt kinderen in andere landen om weer naar school te gaan. Steun het Fonds Kinderarbeid van Mondiaal FNV:

Stop Kinderarbeid, doneer nu via fnv.nl/actiekinderarbeid of maak een gift over op rekeningnummer NL15 SNSB 0635 1171 85 t.n.v. Stichting Mondiaal FNV, met vermelding ‘Fonds Kinderarbeid’.

Meer info: www.mondiaalfnv.nl

image

Deel deze pagina