LEZERSREACTIES

QUOTES & POST VAN LEDEN

WIL JIJ DE REDACTIE LATEN WETEN WAT JE VINDT? MAIL DAN NAAR REDACTIE@FNV.NL.

Hieronder tref je een selectie uit mail, sociale media en de ouderwetse brievenbus. De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen in te korten.


KWARTSSTOF

In de dikke laag stenen op het spoor zit kwartsstof. Het kan vrijkomen tijdens werkzaamheden. Langdurige blootstelling kan uiteindelijk leiden tot longkanker. Worden de spoorbouwers die dagelijks met deze stenen werken wel voldoende beschermd?

Zembla

DRINKEN EN WERKEN

Hej FNV, thuis werd altijd gezegd: ‘werkende arbeiders drinken niet, drinkende arbeiders werken niet. Ik erger me aan reclame meegestuurd met het magazine (Folder bij het vorige printmagazine, red.). Reclame voor wijn past niet.

Lutske Cuperus


FACEBOOK

MISGELOPEN

‘We lopen met z'n allen 42,5 miljard euro mis door de doorgeslagen flex. Daar hadden we mooie dingen mee kunnen doen in de zorg en in de klas.’ Aldus de kersverse FNV-voorzitter Tuur Elzinga in Buitenhof.

FNV Vakbond


GEWOON LEUK

‘Vrouwen in de techniek, vrouwelijke schippers, vrouwelijke lassers, vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs. Allemaal doen ze gewoon hun ding, wat ze leuk vinden, en laten zich niet leiden door wat de maatschappij daar mogelijk van vindt.’

Kraanmachinist Jessica Bruintjes op Linkedin

Trouw

Werknemers van een aantal grote winkelketens moeten de komende tijd ongewild extra werken om uren te compenseren die ze vanwege de lockdown niet hebben kunnen maken. Onrechtvaardig, vindt vakbond FNV.


GEWONNEN

De FNV heeft een rechtszaak tegen Artis gewonnen die zij namens haar leden heeft aangespannen. De directie van de Amsterdamse dierentuin wilde structurele arbeidsvoorwaarden van 23 werknemers verslechteren en voerde daarvoor als argument de coronamaatregelen aan. De rechter ging hier niet in mee.

FNV.nl


ONVEILIG

Ruim een jaar na het begin van de coronacrisis zijn er nog altijd werkgevers die weigeren hun personeel thuis te laten werken, terwijl dat makkelijk zou kunnen. En voor de werknemers voor wie het noodzakelijk is om fysiek naar het werk te komen, is het lang niet overal veilig geregeld, zegt vakbond FNV tegen BNR.

BNR Webredactie

STAAKSTRATEN

Voor de twaalfde week op rij wordt er op meerdere plekken in het land gestaakt. Tot nu toe zijn in die tijd duizenden stakers ingeschreven. Dat gebeurt voor het eerst in staakstraten waar met de auto doorheen gereden wordt. Door corona zijn er geen grote stakingsbijeenkomsten. ‘De stakingsbereidheid is er niet minder om, zeker nu de medewerkers inzien dat corona geen reden is om een normale cao tegen te houden’, aldus Ingrid Langenberg, bestuurder FNV Metaal.

Focus 1, stadszender Zwolle

Deel deze pagina