VOORWOORD

EEN NIEUW BEGIN

Ingrid Rep, algemeen secretaris van de FNV, vertelt in dit voorwoord over nieuwe manieren van actievoeren en werpt een blik op de verkiezingen bij de FNV en voor de Tweede Kamer.

Als dit FNV Magazine op de mat valt, digitaal of in papieren versie, is het seizoen van de verkiezingen bij de FNV al goed op stoom. De nieuwe voorzitter is bekend en ook de nieuwe leden van het Ledenparlement hebben hun plaatsen ingenomen. Bijna 1 miljoen FNV-leden hebben hun stem uit kunnen brengen. In Nederland is er geen vereniging waar zoveel mensen democratisch hun vertegenwoordigers kunnen kiezen en dat is iets waar ik als algemeen secretaris trots op ben.

En hoe uitzonderlijk de omstandigheden deze eerste maanden van het jaar ook zijn geweest, het is goed om te zien dat het werk en de acties van de vakbond gewoon doorgaan. Het coronavirus of de winterse omstandigheden houden ons daar gelukkig niet bij tegen.

Uiteraard passen we ons wel aan, met meer online dienstverlening en bijvoorbeeld met staakstraten voor mensen die actievoeren in de metaalsector en zo vanuit hun eigen auto de stakingsformulieren kunnen inleveren.

De verkiezingen voor de Tweede Kamer staan voor de deur en uiteraard zijn we daar ook druk mee bezig. Deze verkiezingen gaan over de richting die ons land de komende vier jaar op gaat. Persoonlijk heb ik in het stemhokje ook de vakbondsidealen voor ogen. Want in onzekere tijden is het goed dat de belangen van werkenden, uitkeringsgerechtigden en senioren ook in de politiek hoog op de prioriteitenlijst staan.

Ingrid Rep Algemeen Secretaris FNV

Deel deze pagina