IN 'T KORT

Biografie van Wim Kok

'EEN LEVEN OP EIGEN KRACHT'

Als NVV- en FNV-voorzitter en later als minister en premier was Wim Kok een belangrijke vormgever van de verhoudingen in Nederland. In ‘Een leven op eigen kracht’ beschrijft Marnix Krop de periode 1938 tot 1994 uit het leven van Kok. In de winkel koop je als FNV-lid dit boek met 20 procent korting.

GRATIS HULP BIJ GELDZAKEN

Met ingang van dit jaar hebben FNV-leden gratis toegang tot de online geldplannen Startpunt Geldzaken van het Nibud. In de geldplannen worden mensen stap voor stap geholpen bij hun geldzaken.

SER:

'TE WEINIG SCHOLINGSKANSEN VOOR UITKERINGSGERECHTIGDEN'

De overheid moet mensen met een uitkering vaker scholing aanbieden, adviseert de Sociaal Economische Raad (SER). Dan wordt hun baankans blijvend groter.

EindeLoos!

MUZIEKSTUK OVER DE LANGSTE STAKING OOIT

Leraren die een dag hun werk neerleggen? Boeren die en dag demonsteren in Den Haag? In Blokzijl halen ze hun schouders op over de lengte: een dag. Maar liefst 843 (!) dagen duurde in 1924 de staking bij de plaatselijke zagerij Loos. Het is de langste staking uit de Nederlandse geschiedenis. Onder de titel EindeLoos heeft toneelvereniging Ons Genoegen uit Blokzijl hier een muziektheaterstuk van gemaakt.